Raku 3.

Ahogy ígértem, beszámolok a nyári, vagyis késő tavaszi rakuzásról is, hiszen annyira felejthetetlenül sikerült az is. Sajnos azóta kimaradtam az idei Nohás rakuzásból, ezért nagyon várom, hogy legalább a téli alkalmon sikerüljön részt vennem.Már az oda-autózás is kész élmény volt, végigdöcögni a kis településeken, és szép lassan átlényegülni a városból a falura, csodaszép napsütéses időben. Terényben a szokásos hangulat fogadott, vártak minket jókedvvel, finom falusi falatokkal, és a startra kész raku kemencével, semmi sem állhatott az ismét meglepetéseket tartogató raku égetés útjába.


Ilyen kellemes környezetben és hangulatban kezdődött a munka, vagyis a tárgyak mázazása. Természetesen a házi pálinka - mint az alkotó folyamatok beindítója - sem maradt el. :)


Ezután következett a kemence felfűtése, addig gyors ütemben gyűltek a kész szépségek a fűben. Az égetés ismét nagy élmény volt, csodás darabok születtek.




Természetesen időközben meg is éheztünk, Amcsi látott el minket finom falatokkal, az epres- köleses desszertet azóta is emlegetem.


Amíg a végkifejletre vártunk, megtettük az elmaradhatatlan sétát is a faluban.



Az én raku-termésem a széken látható. Ismét kerámiákkal és élményekkel csordultig töltve értünk haza, hogy aztán a legközelebbi alkalomról álmodozzunk.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések